· 

Met een salto over de finish

Tijdens de GP van Italië in 1993 kwamen de Minardi's van Pierluigi Martini en Christian Fittipaldi als 7e en 8e over de finish. De manier waarop ze finishten was echter heel bijzonder.

Op 12 september 1993 vond op het circuit van Monza de Italiaanse Formule 1 Grand Prix plaats Deze race werd gewonnen door Damon Hill in zijn Williams-Renault. Op plek 2 en 3 eindigden Jean Alesi in zijn Ferrari en Michael Andretti in zijn McLaren-Ford. In wat later zijn laatste race voor McLaren bleek te zijn, scoorde Andretti zijn beste prestatie van zijn Formule 1-carriere met deze 3e plaats. Hij zou de volgende race vervangen worden door Mika Häkkinen.

Iets verder naar achteren in het veld finishten Pierluigi Martini en Christian Fittipaldi, op twee ronden achterstand van de winnaar, als 7e en 8e. over de finish. In 1993 waren alleen de eerste zes plaatsen in een race nog goed voor punten en dit leverde hun dus geen punten op. Toch leverde de manier waarop ze over de finish kwamen spectaculaire beelden op. In onderstaande video zie je wat er gebeurde vlak voor de finishlijn.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0