· 

Uit de oude doos: Face/Off (1997)

Alweer 25 jaar geleden kwam de actiefilm Face/Off uit. Dit is een film uit de tijd dat de namen Nicolas Cage en John Travolta nog synoniem voor volle bioscoopzalen stonden. 

In Face/Off speelt John Travolta de FBI-agent Sean Archer. Sean is al jaren op jacht naar de crimineel Castor Troy (gespeeld door Nicolas Cage). Bij een confrontatie raakt Castor dodelijk gewond en in coma. Sean ontdekt dat Castor ergens een bom heeft verstopt en dat alleen Castor en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar deze verborgen is. Om achter de locatie van de bom te komen, laat Sean zijn gezicht verwisselen met het gezicht van Castor (vandaar de titel van de film) en infiltreert hij in de gevangenis waar de broer van Castor gevangen zit. Helaas ontwaakt Castor uit zijn coma en neemt deze het gezicht van Sean en daarmee zijn leven over. Sean moet in een race tegen de klok de bom vinden en Castor ervan weerhouden om iedereen te vermoorden die van de wisseltruc weet.

Face/Off is een spannende actiefilm geregisseerd door de Chinese regisseur John Woo. Deze regisseur is ook bekend van films als Mission Impossible 2, Broken Arrow en Paycheck.  Verder heeft hij naast deze Amerikaanse films veel Chinees talige films gemaakt. 

Het budget waarvoor de film gemaakt is, was ongeveer 80 miljoen dollar. Dit werd overigens ruimschoots terugverdient. De film bracht in de bioscopen wereldwijd ongeveer 245 miljoen dollar op.

Op IMDB (één van de grootste websites over films en series) scoort Face/Off een zeer nette 7,3 onder de gebruikers van deze site. Ik vond het zelf ook een goede film met goed samenspel tussen Cage en Travolta en fraaie actiescenes. Het plot is erg ongeloofwaardig, maar de uitwerking hiervan is zeer de moeite waard.

Hieronder vind je de trailer van Face/Off.

Reactie schrijven

Commentaren: 0