· 

Top 5: 2 Brothers on the 4th Floor in 5 nummers

2 Brothers on the 4th Floor was één van de populairste (dance) acts uit de jaren '90. Voor mij was het in die tijd ook één van mijn favorieten en vandaar dat ik in deze top 5 in 5 nummers door hun carrière ga. 

5: Can't Help Myself

Na jaren van experimenteren met muziek op hun slaapkamer in een flat op 4 hoog breken de twee broers Bobby en Martin Boer in 1990 door met het nummer Can't Help Myself. Op dit nummer wordt de rap verzorgt door Da Smooth Baron MC en is Peggy 'The Duchess' te horen als zangeres. Dit nummer zou een hit worden zowel in Nederland (6e plaats in de Top 40) als internationaal.

4: Dreams

Na Can't Help Myself en de (minder succesvolle) single Turn da Music Up is het een paar jaar stil rond 2 Brothers on the 4th Floor. In 1993 blazen de twee broers het project nieuw leven in met de single Never Alone. Dit is de eerste single waarop de bekende stemmen van rapper D-Rock (de buurjongen van de twee broers) en zangeres Des'Ray te horen zijn. De single is een groot succes en bereikt in Nederland de 2e plaats in de Top 40. De single Dreams, die hierna wordt uitgebracht, scoort zelfs nog beter en haalt een 1e plaats in de Top 40. Internationaal is dit ook hun grootste hit. Ze brengen ook hun eerste album uit met dezelfde titel (Dreams) en scoren met de single Let me Be Free nog een top tien hit (6e plaats in de Nederlandse Top 40).

3: Come Take My Hand

In 1995 beginnen de twee broers met de opnames van het tweede album. De eerste single die dit album voorafgaat is Fly (Through the Starry Night). Dit wordt weer een grote hit. Het nummer bereikt de 7e plaats in de Top 40. Met de single Come Take My Hand, die hierna wordt uitgebracht, kiezen de broers voor de op dat moment populaire happy hardcore stijl. Dit nummer valt in de smaak en bereikt de 4e plaats in de Top 40.

4: One Day

Na eerst nog de single Fairytales te hebben uitgebracht (6e plaats in de Nederlandse Top 40), is het tijd om het tweede album met de titel 2 uit te brengen. Hiervan worden ook nog de singles Mirror of Love, There's a Key en One Day uitgebracht. Deze behalen respectievelijk de 7e, 10e en nogmaals 10e plaats in de Nederlandse Top 40. One Day is de meest bijzondere in dit rijtje singles omdat de twee broers op dit nummer voor een heel andere stijl kiezen.

5: I'm Thinking  of U

Na het album worden er nog meerdere singles door de twee broers uitgebracht. De single I'm Thinking of You uit 1997 is de laatste single die de top 10 van de Nederlandse Top 40 haalt (10e plaats). Hierna volgen nog enkele singles waarvan Do You Know? uit 1998 nog de grootste hit is met een 18e plaats in de Nederlandse Top 40.

Een derde album zat wel in de planning, maar is er uiteindelijk nooit gekomen. 2 Brothers on the 4th Floor treed sinds een reünie in 2006 overigens wel weer in de originele bezetting op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0