· 

Wat is de meest verkochte auto allertijden?

Het is in ieder geval geen Duitser.

Toyota Corolla best verkochte auto allertijden
Toyota Corolla

De meest verkochte auto allertijden is een Japanner en luistert naar de naam: Toyota Corolla. Sinds de eerste Corolla in 1966 van de band liep, zijn er al meer dan 41 miljoen exemplaren van de verschillende generaties van dit model verkocht.

Op plek twee staat de Ford F-Series pick-up truck. In Amerika is dit al sinds 1981 de meest verkochte auto. Er zijn er al meer dan 35 miljoen van de F-Series verkocht. De Ford F-Series heeft al sinds 1948 de tijd gehad om dit aantal te bereiken. In dat jaar werd de eerste generatie van de F-Series al gelanceerd.

De derde plek (en laatste plek op het ereschavot) is voor de Volkswagen Golf. Deze Duitser is al meer dan 32 miljoen keer verkocht. In Europa is de Golf trouwens wel de meest verkochte auto allertijden.

VW Kever
VW Kever

Een eervolle vermelding wil ik tenslotte nog geven aan de Volkswagen Kever. Deze staat op de vierde plek met 23,5 miljoen verkochte exemplaren. Hierbij is ook de New Beetle meegeteld. Tel je alleen de originele Kever dan kom je tot 21,5 miljoen exemplaren. De originele Kever was de eerste auto waarvan meer dan 20 miljoen exemplaren werden verkocht en het is ook het model dat het langst in dezelfde vorm is geproduceerd. 66 (!) jaar lang, van 1937 tot 2003, is de originele kever geproduceerd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0