· 

Eendagsvliegen uit de jaren '90 (deel 2)

In de jaren '90 zijn er veel artiesten geweest die slechts één hit in de Nederlandse hitlijsten hebben gehad. Ik heb hiervan in deel één al enkele voorbeelden verzameld, maar er bleven er genoeg over voor een tweede deel. Hier zijn dus nog eens 10 eendagsvliegen uit de jaren '90.

Tasmin Archer - Sleeping Satellite

Voor Tasmin Archer was de eerste single die ze uitbracht ook meteen haar grootste hit. Het nummer Sleeping Satellite dat deze Britse zangeres in 1992 uitbracht behaalde in Nederland de 9e plaats in de Top 40. Na Sleeping Satellite scoorde ze geen hit meer in Nederland.

Skee-Lo - I Wish

Deze kleine rapper uit de Verenigde Staten zou graag een beetje langer willen zijn. Met die wens scoorde hij in 1995 zijn enige hit in Nederland. In de Top 40 bereikte het nummer I Wish de 10e plaats.

Manic Street Preachers - Motorcycle Emptiness

Deze band uit het Verenigd Koninkrijk is zeker geen eendagsvlieg qua albums en singles die ze hebben uitgebracht. Toch heeft maar één single de Nederlandse Top 40 gehaald, waardoor ze toch een plaatsje in dit artikel hebben verdiend. Het nummer Motorcycle Emptiness bereikte in 1992 de 24e plaats in de Top 40. 

The Connells - 74-75

The Connels is een band uit de Verenigde Staten die in 1995 hun eerste en enige hit in Nederland scoorde. Hun single 74-75 bereikte toen de 8e plaats in de Top 40.

Chesney Hawkes - The One and Only

Zoals de titel van het nummer al aangeeft, was het nummer The One and Only de enige hit voor deze Britse zanger in Nederland. In 1991 haalde hij er de 11e plaats in de Top 40 mee.

Wamdue Project - King of My Castle

De Amerikaanse Chris Brann bracht in 1999 onder het alias Wamdue Project de single King of My Castle uit. Dit nummer werd een grote hit in Nederland en bereikte de 2e plaats in de Top 40. Het was de enige hit in Nederland voor hem.

Joan Osborne - One of Us

One of Us was in 1996 de eerste en enige hit in Nederland van de Amerikaanse zangeres Joan Osborne. Zij bereikt er de 12e plaats in de Top 40 mee. 

New Radicals - You Get What You Give

In 1999 bracht de Amerikaanse band New Radicals het nummer You Get What You Give als single uit. In Nederland bereikte dit nummer de 19e plaats in de Top 40 en daarmee hadden ze hun eerste en enige hit in Nederland gescoord.

Fluitsma & Van Tijn - 15 miljoen mensen

In 1996 maakte het producer-duo Fluitsma & Van Tijn voor een commercial van de Postbank het nummer 15 miljoen mensen. De commercial was zo succesvol dat het nummer als single werd uitgebracht. Het nummer werd een grote hit en bereikte de hoogste positie in de Top 40. Het was de enige hit voor Fluitsma & Van Tijn als uitvoerende artiesten.

Herbie - Right Type of Mood

De Britse producer Herbie Crichlow bereikte in 1995 met Right Type of Mood de 12e plaats in de Nederlandse Top 40. Het zou zijn enige hit als uitvoerend artiest in Nederland blijven. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0