Aparte, foute en soms grappige autonamen

De Kia Picanto, Fiat Croma en Suzuki Cappuccino ken je vast wel. Deze auto's hebben alle drie namen die ons Nederlanders toch wel wat apart in de oren klonken toen ze op de markt kwamen. In dit artikel vind je een overzicht van andere aparte, foute en grappige autonamen.

Suzuki Hustler
Suzuki Hustler

In Japan levert Suzuki de Hustler. Deze auto is dus vernoemt naar een Amerikaans pornografisch tijdschrift! Hustler is daarnaast ook het Engelse woord voor ritselaar en hoer(!). In het verleden had Suzuki trouwens ook een model met de fantastische naam Mighty Boy.

Toyota verkoopt in Japan en Singapore een model onder de naam Isis. Misschien is het een idee om dit model ook in het Midden-Oosten te gaan verkopen...

Daihatsu verkocht in het verleden in Nederland de Copen. Ondanks de naam verkocht dit model toch niet zo goed. In Japan verkochten ze van 2000 tot 2004 een kleine stadsauto onder de naam naked. Dit is niet een model speciaal bestemd voor nudisten, maar een best wel stoere stadsauto.

De Mitsubishi Pajero is een stoere terreinwagen en de naam klinkt ook best goed. In het Spaans betekent Pajero echter rukker en Mitsubishi Rukker klinkt toch een stuk minder goed.  

Voor de fans van de voetbalclub AZ is het misschien wel leuk om te weten dat Mazda in Japan tot 2012 de AZ-Wagon verkocht. Dit is een Suzuki Wagon R in een Mazda jasje.

In de jaren '70 verkocht Subaru in de Verenigde Staten de BRAT (afkorting vandaar alle hoofdletters). Brat is een Engels woord dat in het Nederlands snotaap of vervelend kind betekend. Dat is toch een fijne naam voor je stoere pick-up truck.

Het Chinese automerk Geely verkocht van 2006 tot 2011 een model onder de naam King Kong De naam is hierbij stoerder dan het model waar het om gaat. In China verkocht Geely van 2008 tot 2016 trouwens ook een stadsauto onder de naam Panda. Deze Panda heeft qua uiterlijk veel gemeen met de Toyota Aygo, Peugeot 107 en Citroën C1. Ik denk niet dat Fiat erg vrolijk wordt van deze naam. De gefacelifte versie van dit model, dat na 2016 in China verkocht werd, kreeg trouwens een nieuwe naam. Ik geloof niet dat er een Fiat Yuanjing X1 bestaat.

Hieronder vind je de foto's van de auto's uit dit artikel. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0