· 

Zeldzame supersportwagen: Lamborghini Diablo GT

In de Clasic Remise in Berlijn (voor meer info klik hier) kwam ik een heel zeldzame Lamborghini tegen. Van deze Diablo GT zijn namelijk maar 83 exemplaren gebouwd.

Lamborghini Diablo GT
De Lamborghini Diablo GT

In 1999 lanceerde Lamborghini de Diablo GT. Van deze zeer speciale versie van de Diablo zouden officieel maar 80 exemplaren gebouwd worden. Dit werden er echter uiteindelijk 83. Van deze 83 exemplaren werden er maar 4 in een speciale kleur geleverd en daar is dit exemplaar er één van. Waarschijnlijk is dit zelfs het enige exemplaar dat in deze kleurencombinatie van exterieur en interieur is uitgevoerd. 

De Diablo GT is voorzien van een 6 liter grote V12-motor (5992 cc) met een vermogen van 583 pk. Hiermee haalt de Diablo GT een topsnelheid van 338 km/u en accelereert de auto in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u 

De verschillen tussen de GT en de 'normale' versies van de  Diablo zijn zeer groot. De carrosserie is bijvoorbeeld zeer grondig gewijzigd en ziet er hierdoor veel agressiever uit dan bij de 'normale' versies van de Diablo. Daarnaast is het interieur veel kaler uitgevoerd en de motor vergroot van 5,7 naar 6 liter. 

Achterzijde Diablo GT
De kont van de Diablo GT

De Diablo GT uit de Clasic Remise stamt uit 2001 en is afkomstig van de eerste eigenaar. Deze geluksvogel heeft er in die periode 37.500 kilometer mee gereden.

Nieuw kostte de Diablo GT 300.000 dollar (ongeveer 255.000 euro volgens de huidige wisselkoers). De waarde van deze auto is in de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Dit komt voor een groot gedeelte natuurlijk door de zeldzaamheid van deze uitvoering. Er staat er daardoor ook bijna nooit één te koop. Hierdoor is het moeilijk om te schatten wat de vraagprijs van deze auto is of eigenlijk was. De auto is namelijk inmiddels verkocht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0