· 

Eendagsvliegen uit de jaren '90

In de jaren '90 zijn er veel artiesten geweest die slechts één hit in de Nederlandse hitlijsten hebben gehad. In dit artikel heb ik enkele van deze eendagsvliegen verzameld. Het zijn trouwens allemaal lekkere nummers.

4 Non Blondes - What's Up

In 1993 scoorde de Amerikaanse band 4 Non Blondes een nummer 1-hit met het nummer What's Up. Dit nummer stond in Nederland tien weken op nummer één in de Top 40 en zou ook nog worden uitgeroepen tot hit van het jaar. Hierna probeerden ze het nog met het nummer Spaceman, maar dit nummer werd geen hit. 

Fools Garden - Lemon Tree

Uit 1995 stamt het nummer Lemon Tree van Fools Garden. Dit nummer was wereldwijd een grote hit en bereikte in Nederland de 10e plaats in de Top 40. Het was de enige hit in Nederland voor deze Duitse band.

Liquido - Narcotic

1999 was het jaar waarin de Duitse band Liquido met het nummer Narcotic een hit scoorde. Het nummer bereikte de 4e plaats in de Nederlandse Top 40. In andere landen scoorden ze hierna nog wel kleine hitjes, maar in Nerderland was dit hun enige hit. 

Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm

In 1994 scoorde de Canadese band Crash Test Dummies hun enige hit in Nederland met het nummer met de originele titel  Mmm Mmm Mmm Mmm. Het nummer bereikte de 4e plaats in de Nederlandse Top 40.

Soul Asylum - Runaway Train

Runaway Train was in 1993 een grote hit voor de Amerikaanse band Soul Asylum. Het nummer bereikte de 3e plaats in de Nederlandse Top 40 en was de enige hit die ze in Nederland hebben gescoord.

Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's

Breakfast At Tiffany's bereikte in 1996 de 17e plaats in de Nederlandse Top 40. Het was de enige hit van de Amerikaanse band Deep Blue Something. In mijn herinnering was het een grotere hit, maar het is sowieso een lekker nummer. 

Dance 2 Trance - Power Of American Natives

In 1992 scoorde het Duitse trance-duo Dance 2 Trance een grote hit met het nummer Power Of American Natives. Het nummer bereikte de 2e plaats in de Nederlandse Top 40. Het was hun enige hit in Nederland.

The Rembrandts - I'll Be There For You

Het nummer I'll Be There For You van de Amerikaanse band The Rembrandts was in Nederland niet eens een hele grote hit, maar het nummer is wel heel bekend geworden als titelsong van de serie Friends. Het nummer haalde in 1997 de 15e plaats in de Nederlandse Top 40 en het was hun enige hit in Nederland.

U.S.U.R.A. - Open Your Mind

In 1993 scoorde de Italiaanse dance-groep U.S.U.R.A. een hit met het nummer Open Your Mind. De 5e plaats in de Nederlandse Top 40 behaalden ze met dat nummer en daarmee hun enige hit in Nederland.

Zombie Nation - Kernkraft 400

Het Duitse techno-project Zombie Nation scoorde in 1999 zijn enige hit in Nederland. Het nummer Kernkraft 400 haalde in dat jaar de 10e plaats in de Nederlandse Top 40.

Snow - Informer

In 1993 scoorde de Canadese Rapper een grote hit in Nederland met het nummer Informer. Het nummer bereikte de 2e plaats in de Nederlandse Top 40. De single Girl I've Been Hurt die hij hierna uitbracht werd geen hit en daarmee is Informer zijn enige hit in Nederland. 

Spin Docters - Two Princes

De Amerikaanse rockband Spin Docters scoorde in 1993 een grote hit in Nederland met het nummer Two Princes. Het nummer bereikte de 2e plaats in de Nederlandse Top 40 en was daarmee hun enige hit.

Dit zijn uiteraard nog maar enkele voorbeelden van eendagsvliegen uit de jaren '90. Er is dus nog wel plaats voor een deel 2 en dat artikel vind je hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0