· 

Berlijn in foto's (deel 4)

Berlijn is een erg fotogenieke stad. Ik heb bij mijn bezoeken aan Berlijn dan ook erg veel mooie foto's kunnen maken. In dit artikel vind je een kleine selectie hiervan. Deel 1 van Berlijn in foto's vind je hier, deel 2 hier en deel 3 hier.

Het Holocaustmonument
Het Holocaustmonument

Op de foto hierboven zie je het Holocaustmonument (officiële naam: Denkmal für die ermordeten Juden Europas). Het is een indrukwekkend monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het informatiecentrumcentrum onder het monument vertelt het verschrikkelijke verhaal van de Holocaust door middel van de persoonlijke verhalen van slachtoffers en overlevenden.

De wereldklok
De wereldklok

Op het Alexanderplatz vind je de wereldklok. Dit monument geeft de tijdsverschillen met diverse buitenlandse steden aan. In de achtergrond zie je nog net een stukje van de Fernsehturm en de overkapping van het station Berlin Alexanderplatz.

Dak Sony Center
Het dak van het Sony Center

Het Sony Center is een zeer opvallend gebouw en dan met name door de bijzondere dakconstructie. Deze levert ook fraaie foto's op. Het dak bestaat uit glas, staal en een soort zeilen. Deze zeilen zorgen ervoor dat er de helft minder zonlicht naar binnen valt.

Het dak van het Sony Center
Nogmaals het dak van het Sony Center

De foto hierboven geeft waarschijnlijk een wat betere indruk van de bijzondere constructie van het dak van het Sony Center. 

Graffiti S-Bahn Oranienburg Berlijn
Een knap staaltje graffiti

In Oranienburg (een stad 20 kilometer ten noorden van Berlijn) kwam ik dit fraaie staaltje graffiti tegen.

Classic Remise Berlijn
Kijkje naar binnen bij de Classic Remise

In de Classic Remise (voor meer info klik hier) valt voor de autoliefhebber veel te genieten. Dit begint al voordat je binnen bent.

Alte Bibliothek Berlijn
De Alte Bibliothek

 In het centrum van Berlijn vind je veel imposante gebouwen. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld de Alte Bibliothek. Dit gebouw wordt gebruikt door de Humboldtuniversiteit.

Flat met fraaie graffiti
Flat met fraaie graffiti

In Berlijn weten ze wel hoe je van een saai flatgebouw toch nog wat kan maken.  

Het gebouw van Universal bij nacht
Het gebouw van Universal bij nacht

Het gebouw van Universal Music wordt in het donker fraai verlicht. Deze foto heb ik gemaakt vanaf de Oberbaumbrücke.

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is wat mij betreft een plek die je qua bezienswaardigheid wel kan overslaan. Alles wat je hier ziet is namelijk nep. Het wachthuisje is een replica en de militairen die erbij staan zijn acteurs. Deze staan er alleen om geld te verdienen aan de toeristen die met ze op de foto willen. In het AlliiertenMuseum zijn trouwens nog wel delen van het originele wachthuisje te zien. 

De reden om Checkpoint Charlie wel te bezoeken, is het feit dat hier veel geschiedenis is geschreven. Op de aanwezige informatieborden kun je hier veel meer over lezen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0