· 

U2 en de U2

Op 6 december 2017 gaven Bono en The Edge van de band U2 een verrassingsoptreden op metrostation Deutsche Oper in Berlijn. Dit is een station van, heel toepasselijk, de U2-lijn. 

De aanleiding voor het optreden was de lancering van hun (toen) nieuwe album Songs of Experience dat op 1 december 2017 uitkwam.  Van dit album werd het nummer Get Out Of Your Own Way gespeeld. Daarnaast speelden ze hun klassiekers Sunday Bloody Sunday en One.

Het nummer One werd niet voor niks gekozen om hier te spelen. Het album Achtung Baby, waar dit nummer opstond, is namelijk grotendeels in Berlijn geschreven. 

De U2-lijn is de metrolijn die van Pankow in het noordoosten van Berlijn naar Ruhleben in het westen van Berlijn loopt. De lijn is iets meer dan 20 kilometer lang en het kost je bijna 50 minuten om van het beginpunt naar het eindpunt te reizen. 

In onderstaande video's zie je het optreden van Bono en The Edge en ook hoe enkele passagiers van een tijdens het optreden stoppende metro verrast worden door Bono.

Reactie schrijven

Commentaren: 0