· 

De Honda Earth Car

Voor het Formule 1-seizoen 2007 ontwikkelde Honda Racing F1 de Honda RA107. Deze Formule 1-auto had als bijnaam 'The Honda Earth Car'. Succesvol zou de auto helaas niet worden.

Honda RA107
De Honda RA107

Na in 2006 een redelijk succesvol seizoen in de Formule 1 te hebben gehad (Honda werd met 86 punten 4e in het constructeurs kampioenschap), waren de verwachtingen voor het nieuwe seizoen bij Honda hooggespannen. 

Voor het seizoen 2007 bedacht Honda een compleet nieuw concept qua uiterlijk voor een Formule 1-auto. Op de RA107 was, op het Honda en Bridgestone logo na, geen enkel sponsorlogo te bekennen. De auto bevatte in plaats van sponsorlogo's een afbeelding van de aarde op een zwarte achtergrond die de ruimte moest voorstellen. Honda wou hiermee aangeven dat het merk het beste voor had met het milieu, het klimaat en dus met de planeet.

De vraag was hierbij natuurlijk wel of een sport als de Formule 1 met benzine slurpende racemonsters hiervoor het goede uithangbord was. De reacties op deze actie van Honda waren dan ook zeer wisselend.

Honda RA107 van achteren
De Honda RA107 van achteren

De auto trok qua prestaties op het circuit vooral in negatieve zin de aandacht. De prestaties waren een stuk minder opvallend dan het uiterlijk. 

Jenson Button en Rubens Barrichello waren in het seizoen 2007 de coureurs die de races voor Honda reden. Button was van hun tweeën de enige die in staat was om punten te scoren in dat seizoen. Hij scoorde er in totaal zes door twee keer 8e (in Frankrijk en Italië) en één keer 5e (in China) te worden. Honda werd uiteindelijk met die zes punten 8e in het constructeurs kampioenschap. 

Het team van Super Aguri liet tijdens het seizoen 2007 zien hoe slecht de RA107 eigenlijk was. Zij reden in 2007 met een aangepaste versie van de RA106 (de Honda van 2006) en waren hiermee vaak sneller dan Honda met de RA107 was.

Op YouTube vond ik een origineel promotiefilmpje van Honda. Dit kun je hieronder bekijken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0