· 

Berlijn in foto's (deel 3)

Berlijn is een erg fotogenieke stad. Ik heb bij mijn bezoeken aan Berlijn dan ook erg veel mooie foto's kunnen maken. In dit artikel vind je een kleine selectie hiervan. Deel 1 van Berlijn in foto's vind je hier en deel 2 hier.

Wolkenkrabber
Wolkenkrabber

In de buurt van de Kurfürstendamm kwam ik bovenstaande wolkenkrabber tegen. Deze leverde een bijzondere foto op.

Swinemünder Brücke
De Swinemünder Brücke

Een zeer imposante brug in Berlijn is de Swinemünder Brücke. Deze 228 meter lange stalen brug stamt uit 1905 en werd in de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd. Pas in 1954 kon de brug weer gebruikt worden.

Uitzicht vanaf Swinemünder Brücke
Uitzicht vanaf de Swinemünder Brücke

Op bovenstaande foto is het uitzicht vanaf de Swinemünder Brücke te zien.

Graffiti Mauerpark Pink Panther
Graffiti in het Mauerpark

In het Mauerpark is een 800 meter lang stuk van de Berlijnse Muur bewaart gebleven. Dit stuk muur is zeer populair bij graffiti kunstenaars.

Fernsehturm
De Fernsehturm

Op bovenstaande foto zie je het mooie uitzicht dat ik had vanuit het Mauerpark op de Fernsehturm.

Kleurrijke gevels in de Oderberger Straße
De kleurrijke gevels in de Oderberger Straße

Vlakbij het Mauerpark is de Oderberger Straße te vinden. In deze straat vind je veel kleurrijke gevels en zijn ook leuke terrasjes te vinden.

Karl-Marx-Allee
De Karl-Marx-Allee

De Karl-Marx-Allee heette van 1949 tot 1961 de Stalinallee en was in de DDR-periode de hoofdstraat van Oost-Berlijn. De straat is 89 meter breed en bijna twee kilometer lang. De gebouwen aan weerzijden van de straat zijn zeer imposant en aan beide uiteinden van de straat zijn twee torentjes te vinden.

Kollhof-Tower en BahnTower
De Kollhof-Tower en de BahnTower

De foto hierboven is gemaakt op het Potsdamer Platz. Links op de foto zie je de Kollhof-Tower en rechts het hoofdkantoor van de Deutsche Bahn (BahnTower).

Sowjetisches Ehremal
Het Sowjetisches Ehremal

Het Sowjetisches Ehremal is in 1945 gebouwd om de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen soldaten van het rode leger te gedenken. Het monument is te vinden in het Großer Tiergarten.

Paul-Löbe Haus en Reichstag
Het Paul-Löbe Haus en de Reichstag

Op bovenstaande foto zie je links het Paul-Löbe Haus en rechts de Reichstag. Het Paul-Löbe Haus is een belangrijk gebouw van de Duitse regering. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0