· 

Top 5: Sia in 5 nummers

Aan de hand van 5 nummers ga ik in dit artikel door de carrière van de Australische zangeres Sia, een zangeres met een, naar mijn mening, geweldige stem en veel lekkere nummers.

5: The Girl You Lost To Cocaine

Sia Kate Isobelle Furler is de volledige naam van de Australische zangeres Sia. Ze is op 18 december 1975 geboren in Adelaide.

Al in de jaren '90 is Sia actief in de muziek, maar pas in 2008 scoort ze haar eerste hit in Nederland. Het nummer waarmee dit gebeurde was The Girl You Lost To Cocaïne in een remix van Stonebridge.  Ze bereikt er in de Nederlandse Top 40 de 14e plaats mee.

4: Clap Your Hands

In 2010 brengt Sia de single Clap Your Hands uit. Dit nummer wordt een grote hit in Nederland en meerdere andere Europese landen. In de Nederlandse Top 40 bereikt het nummer de vierde plaats. Het nummer betekende hiermee haar echte doorbraak.

3: Titanium

Tijdens haar carrière heeft Sia meerdere keren met de Franse dj David Guetta samengewerkt. In 2011 werkt ze voor het eerst met hem samen op de single Titanium waarop ze de zang verzorgt. Hiernaast heeft ze trouwens ook de tekst voor dit nummer geschreven. Het nummer bereikt in 2011 de tweede plaats in de Nederlandse Top 40. Dit kunstje hebben David Guetta en Sia in 2018 nog een keer herhaald. In dit jaar brachten ze de single Flames uit en ook dit nummer behaalde de tweede plaats in de Top 40.

2: Diamonds

Sia schrijft naast nummers voor haarzelf ook voor anderer artiesten. Ze schreef onder andere mee aan de single Diamonds van Rihanna. Dit nummer is de grootste hit die door Sia voor een andere artiest geschreven is. Het nummer bereikt in 2012 de derde plaats in de Nederlandse Top 40 en staat maar liefst 26 weken in die lijst.

1: Cheap Thrills

In Nederland is haar album This Is Acting haar meest succesvolle tot nu toe. De singles Cheap Thrills en The Greatest waren beide grote hits. Ze bereiken in 2016 respectievelijk de derde en vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Van Cheap Thrills is een versie uitgebracht waarop ook Sean Paul te horen is. Hieronder zie je de clip van Cheap Thrills zonder ondersteuning van Sean.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hanos (maandag, 21 februari 2022 00:14)

    Ook een mooi nummer:
    Invincible