· 

Berlijn in foto's (deel 2)

Berlijn is een erg fotogenieke stad. Ik heb bij mijn bezoeken aan Berlijn dan ook erg veel mooie foto's kunnen maken. In dit artikel vind je een kleine selectie hiervan. Deel 1 van Berlijn in foto's vind je hier.

Gendarmenmarkt
De Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt is één van de mooiste pleinen van Berlijn. Aan weerzijden van het plein staan twee bijna identieke kerken. Op de voorgrond zie je de Französischer Dom (gebouwd tussen 1701 en 1705) en in de achtergrond de Deutscher Dom (gebouwd in 1708). Tussen de twee kerken in staat in het midden van het plein het Konzerthaus Berlin (niet te zien op deze foto).

Molecule Man
De Molecule Man

De Molecule Man is een monument dat in het water van de Spree staat tussen de Elsenbrücke en de Oberbaumbrücke. Het beeld staat op de voormalige grens tussen de stadsdelen Friedrichshain, Kreuzberg en Alt-Treptow. De drie mannen stellen dan ook deze drie stadsdelen voor.

Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is waarschijnlijk het meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Berlijn. Het is de enige overgebleven stadspoort van Berlijn en de huidige poort stamt uit 1788. Het is tegenwoordig het symbool van de Duitse eenheid.

Brandenburger Tor en Fernsehturm
De Brandenburger Tor en Fernsehturm op één foto

Op deze foto komen de twee bekendste bezienswaardigheden van Berlijn samen. Op de voorgrond zie je pilaren van de Brandenburger Tor en op de achtergrond de Fernsehturm

Anhalter Bahnhof
Het overblijfsel van het Anhalter Bahnhof

Op bovenstaande foto zie je het laatst overgebleven stukje van het Anhalter Bahnhof. Dit voormalig treinstation was na zijn opening in 1880 het grootste station van Duitsland en zelfs Europa. Het station werd in 1959 opgeblazen. Alleen het centrale deel van de voorgevel is blijven staan.

U-Bahn viaduct
U-Bahn viaduct

Bovenstaande foto is gemaakt in de buurt van U-Bahn station Gleisdreieck. Wat een imposante stalen constructie is dit U-Bahn viaduct.

Berlin
Geen toelichting nodig
Ampelmann
Ampelmann

Ampelmann  is de naam van het mannetje dat op de voetgangersverkeerslichten in het voormalige Oost-Duitsland staat. Tegenwoordig is het mannetje zo populair dat er zelfs speciale winkels zijn waar artikelen met zijn opdruk verkocht worden.

Beeld dikke dame op fiets
Beeld van een dikke dame op de fiets

Dit grappige beeld stond bij mijn bezoek in 2015 op het plein voor de Berliner Dom. Het maakte deel uit van een serie beelden van dikke dames.

Schniposa Scheers Berlijn
Lekkere maaltijd

Heb je zin in een lekkere schnitzel dan moet je bij Scheers Schnitzel zijn. Verwacht bij Scheers zeker geen luxe, maar wel een erg smakelijke en goedkope maaltijd. Voor meer info klik je hier. Scheers is trouwens gevestigd op een steenworp afstand van de East Side Gallery en onder het U-Bahn station Warschauer Straße. Dit station is het begin-/eindpunt van de lijnen 1 en 3 van de Berlijnse metro.

Reactie schrijven

Commentaren: 0