· 

Berlijn in foto's (deel 1)

Berlijn is een erg fotogenieke stad. Ik heb bij mijn bezoeken aan Berlijn dan ook erg veel mooie foto's kunnen maken. In dit artikel vind je een kleine selectie hiervan.

Piano Tempelhof
Deze piano is aan zijn lot overgelaten

Dit is één van mijn favoriete foto's. Deze piano is aan de elementen overgelaten en dat levert een fraai plaatje op. De piano is trouwens op het terrein van het voormalige vliegveld Tempelhof te vinden. Als er tenminste nog wat van over is!

Glazen overkapping Berlin Hauptbahnhof
Detail van de glazen overkapping van Berlin Hauptbahnhof

Het hoofdstation van Berlijn (Berlin Hauptbahnhof) bestaat voor een groot gedeelte uit glas. Op deze foto zie je een detailopname van de glazen overkapping van het station.

Architectuur Potsdammer Platz
Indrukweekende moderne architectuur bij de Potsdammer Platz

Als je van moderne architectuur houdt, moet je echt op de Potsdammer Platz zijn. Tussen alle moderne gebouwen vind je hier ook nog enkele stukjes Berlijnse muur.

Stuk Berlijnse muur op Potsdammer Platz
Stuk van de Berlijnse muur op de Potsdammer Platz
All of Berlin
Toelichting lijkt me niet nodig....
Streetart in Berlijn
Streetart is in Berlijn op vele plaatsen te vinden
Uitzicht vanaf Warschauer Brücke
Uitzicht vanaf de Warschauer Brücke

De Warschauer Brücke is een spoorbrug waarover de Warschauer Straße loopt. Vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht over de skyline van Berlijn en de vele sporen die de stad hier doorkruisen.

Bol Fernsehturm
De Fernsehturm van dichtbij

De foto hierboven is gemaakt vanaf het dakterras van het Park Inn hotel. Dit terras bevindt zich op 150 meter hoogte en hiervandaan heb je een mooi uitzicht op onder andere de Fernsehturm.

Oberbaumbrücke metro
De Oberbaumbrücke

De Oberbaumbrücke is één van de vele Berlijnse bruggen over de Spree. Deze brug verbindt de wijken Friedrichshain en Kreuzberg met elkaar en heeft twee niveaus; één voor auto's, voetgangers en fietsers en één voor de metro. 

Kleurrijke Trabant
Kleurrijke Trabant

In Berlijn zie je nog regelmatig een Trabant rijden. Vaak maken deze deel uit van een zogenaamde Trabi-safari. Hierbij rijden meerdere van deze autootjes in konvooi door Berlijn. Hierbij kun je ook zelf (tegen betaling uiteraard) met een Trabant rijden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0