· 

De gevaarlijkste weg(en) van de wereld

Na het zien van het tv-programma 'De gevaarlijkste wegen van de wereld' vroeg ik me af wat nu echt de gevaarlijkste weg van de wereld is. 

De Yungas Road in Bolivia
De Yungas Road in Bolivia

Na een kleine speurtocht op internet blijken de meeste websites het erover eens te zijn dat de gevaarlijkste weg van de wereld in Bolivia ligt. Het gaat hierbij om de Yungas Road en deze heeft als (toepasselijke) bijnaam El Camino de la Muerte oftewel de weg des doods.

De Yungas Road is een ongeveer 65 kilometer lange weg die van La Paz naar Coroico loopt. Doordat deze weg langs zeer diepe afgronden loopt, enkelbaans is en geen vangrail heeft is het een zeer gevaarlijke weg. Deze weg kent jaarlijks dan ook 200 tot 300 verkeersdoden  

De weg is te zien geweest in een aflevering van seizoen 1 van 'De gevaarlijkste wegen van de wereld'. In deze aflevering reisden Arjan Ederveen en Lenette van Dongen dwars door Bolivia en daarbij moesten zij ook deze weg nemen. Helaas is de uitzending niet meer terug te kijken. Op YouTube kwam ik wel een andere video tegen die een goede indruk van de weg geeft. Deze video kun je onder dit artikel bekijken.

Het nieuwe seizoen van 'De gevaarlijkste wegen van de wereld' is iedere zondagavond rond 20:20 te zien bij POW op NPO 3 of anders hier terug te zien.

Reactie schrijven

Commentaren: 0