· 

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption is mijn favoriete film en bezet al jaren de koppositie in de 'Top 250' van IMDB. Toch was de film in eerste instantie helemaal geen groot succes.

De filmposter van The Shawshank Redemption
De filmposter

Al jaren staat The Shawshank Redemption op nummer 1 in de 'Top 250' van IMDB. De film scoort hier gemiddeld een 9,2. Bij de Oscars was de film echter een stuk minder succesvol. Voor de Oscars van 1995 kreeg de film 7 nominaties, maar won er uiteindelijk geen één. In de bioscopen was de film ook niet succesvol, maar werd later alsnog een succes op dvd, vhs en blue-ray. 

De film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King en is geregisseerd door Frank Darabont. Deze samenwerking smaakte blijkbaar naar meer want in 1999 werd The Green Mile verfilmd door Frank Darabont en deze film is ook gebaseerd op een verhaal van Stephen King. Een andere overeenkomst tussen de films is dat ze zich beide grotendeels in een gevangenis afspelen. 
De hoofdrollen in The Shawshank Redemption worden gespeeld door Tim Robbins en Morgan Freeman. Bij de Oscarnominaties van 1995 was Morgan Freeman genomineerd als beste acteur voor zijn rol in de film. 
Ik zal het verhaal van The Shawshank Redemption in dit artikel verder niet verklappen. Het is een film die je gewoon gezien moet hebben. Als je toch behoefte hebt aan een goede samenvatting van het verhaal dan vind je deze op Wikipedia
Hieronder zie je de trailer van The Shawshank Redemption. De film is te zien op Netflix.

Reactie schrijven

Commentaren: 0